Partenerii nostri

Istoria Castrol

PE DATA DE 19 MARTIE 1899, CHARLES 'CHEERS' WAKEFIELD A FONDAT O COMPANIE DE ULEI IN MAREA BRITANIE.

ZECE ANI MAI TARZIU, A PRODUS UN NOU LUBRIFIANT CARE A REVOLUTIONAT LUMEA TRANSPORTURILOR IN PRIMA JUMATATE A SECOLULUI AL XX-LEA.

SI-A DENUMIT NOUL ULEI CASTROL.

PANA IN ACEASTA ZI, NUMELE SAU ESTE SINONIM CU CALITATE PREMIUM, PERFORMANTE INALTE SI TEHNOLOGIE DE TOP DE ULTIMA ORA IN LUBRIFIANTI.

Succesul companiei se datoreaza foarte mult filosofiei originale a lui Charles Wakefield. El a marsat pe ajutorul si pe incurajarea clientilor sai in oferirea ajutorului in dezvoltarea noului sau ulei Castrol, intrucat a avut viziunea sa inteleaga ca lucrul in parteneriat reprezinta cel mai bun mod de a atinge succesul pentru ambele parti. Aceasta gandire este la fel de relevanta astazi cum a fost pe vremea lui Charles Wakefield.

Charles Wakefield a jucat un rol important in dezvoltarea rapida a industriei transporturilor, punandu-si toata increderea in potentialul motorului cu combustie interna ca sursa de putere a viitorului. Lucrand indeaproape cu pionieri in aviatie si soferi experimentati ai vremurilor de demult, in contextul dezvoltarii aeronavelor, motocicletelor si autovehiculelor, el a dorit sa creeze cele mai calitative uleiuri de motor - pe care apoi sa le imbunatateasca. Astfel, a contribuit in atingerea unor recorduri impresionante. Era normal ca uleiul Castrol sa fie ales in incercarile de depasire a recordurilor mondiale de viteza si in cursele de anduranta, pe pamant, pe mare si in zbor. Pe langa multe alte recorduri, Recordul de Viteza la Sol a fost depasit de un numar impresionant de 21 de ori, de masini care foloseau lubrifianti Castrol.

Produsele Castrol au fost testate si demonstrate pana la limitele maxime ale andurantei... tehnica care se pastreaza si astazi. Multi dintre lubrifiantii care au fost produsi la inceput cu grade competitive au devenit disponibili pentru soferul obisnuit, permitand milioanelor de oameni din toata lumea sa imparta beneficiile unei tehnologii care se confirma in cadrul curselor auto.

Fondatorul Castrol a fost, printre altele, si pionier in marketing – chiar inainte ca marketingul sa fie inventat. Strategia sa de a promova recordurile depasite si realizarile sportive obtinute fara mare greutate de soferi care utilizau Castrol a reprezentat o gandire originala, fiind cu siguranta ceea ce a pus Castrol “pe harta” in Anglia si in jurul lumii. Suportul oferit echipelor internationale in multe zone de motorsport continua sa fie o parte importanta in activitatea promotionala in noul secol.

Cu peste 100 de ani de experienta in a satisface nevoile clientilor, Castrol a ramas si astazi, la fel ca in momentul in care Charles Cheers Wakefield a fondat compania, implicati in a oferi cei mai avansati lubrifianti si cele mai avansate servicii.

Istoria Mobil 1

ExxonMobil este cea mai mare companie petrolieră listată din lume, fiind întrecută ca mărime doar de câteva companii de stat. Având o capitalizare de aproape 500 miliarde $, ExxonMobil este cea mai profitabilă companie din lume, cu un venit net de circa 40 miliarde $ în anul fiscal 2006.

Compania deține active în valoare de 740 miliarde USD și a realizat un profit net record în anul 2007, de peste 40 de miliarde USD. Din conducerea companiei fac parte și membrii ai familiei Rockefeller.

Istoria companiei începe din 1870, când Rockefeller și asociații săi au înființat Standard Oil Company (Ohio), companie cu cea mai mare capacitate de rafinare de petrol din lume, la acel moment. În anul 1911, Curtea Supremă de Justiție din Statele Unite, decide împărțirea companiei în 34 de companii mai mici; printre acestea, se aflau Vacuum Oil Company și Jersey Standard. În 1966, Vacuum Oil Company și-a schimbat numele în Mobil Oil Corporation. În 1972, Jersey Standard își schimbă numele în Exxon Corporation. În anul 1999, cele două companii fuzionează, formând Exxon Mobil Corporation.

Istoria MOTUL

Compania Motul a fost infiintata in New York in 1853, avand radacini in sectorul de uleiuri de balena, folosite la lanterne. Detinuta de Rockefeller Group si operand ca o subsidiara a Standard Oil Company, compania a fost mai tarziu administrata si condusa de Swan Finch, iar in 1919 era cunoscuta sub numele de Compania Swan Finch.

Avand sediul central in SUA, Compania Swan Finch si-a extins afacerea cu lubrifianti si a inceput sa exporte in Europa.

In 1932, familia Zaugg, un distribuitor francez a cumparat Compania Swan Finch, dar a pastrat marca Motul.

Toata compania a fost relocata in Franta si Motul a fost relansata ca marca franceza.

Concentrati pe imbunatatirea fiabilitatii si a performantelor lubrifiantilor, Motul a schimbat semnificativ industria de lubrifianti, produsele de prima clasa fiind menite sa schimbe istoria lubrifiantilor de motor.

1953 – lansarea primului ulei multigrade din lume;

1966 – lansarea primului ulei de motor semi-sintetic din lume;

1971 – lansarea primului ulei de motor 100% sintetic din lume;

Pana astazi, Motul continua traditia sa de a produce lubrifianti de calitate superioara prin transformarea invoatiilor tehnologice in produse reale pentru lumea automotivelor.

De la uleiurile pentru motoarele turbo cu catalizator, pana la lichide de frana si uleiuri de transmisie, Motul continua sa fie numele preferat.

O organizatie atenta cu mediul, Motul si-a concentrate eforturile pentru a dezvolta produse mai curate si ecologice.

Motul a investit de asemenea in programe de reciclare, ofering consumatorilor un mod de viata mai curat si mai sanatos.

Avand in prezent sediul in Paris, Franta, gama produselor de performanta Motul este vanduta astazi in peste 65 de tari.

Motul vede in fiecare aprobare a producatorilor, un punct de plecare in realizarea unui lubrifiant de inalta calitate si performanta, care sa fie aprobat de toti producatorii de autovehicule.

Gama Motul consta doar in produse de lubrifiere de cea mai inalta calitate, premium, ce sunt imbunatatite cu aditivi, produse ce sunt dezvoltate prin utilizarea tehnologiei avansate pe care Motul o detine in aria curselor de viteza.

Produsele Motul de inalta performanta respecta standardele ACEA (Asociatia Constructorilor de Autovehicule din Europa) si API (Institutul de Petrol din Statele Unite ale Americii – American Petroleum Institute). Sunt economice si intrec standardele de performanta ale uleiului recomandat de producator.

 Despre LIQUI MOLY

 Societatea LIQUI MOLY GmbH cu sediul în Ulm, în sudul Germaniei, oferă o gamă largă de produse de înaltă calitate cum sunt uleiuri pentru motoare, aditivi, produse de întreţinere a autovehiculelor şi produse de service. Sortimentul include peste 4000 articole. LIQUI MOLY concepe şi testează produsele sale în laboratoare proprii, produce numai în Germania şi comercializează propriu toate produsele. Societatea LIQUI MOLY a fost constituită cu peste 50 ani în urmă şi se numără printre liderii branşei. Produsele sunt vândute în Germania şi în alte 100 ţări.